Privat vårdcentral redo att öppna
Efter drygt ett års planering finns nu även en privat vårdcentral i Knivsta. På Margaretavägen, i före detta Ray Clinics vackra lokaler, arbetar sex personer med sjukvård för personer i alla åldrar.
Läkaren Ingegerd Lundin, mottagningssjuksköterskan Nazilia Olsson och verksamhetschefen Peter Ohlsén är redo.
Foto: Maria Lindblom
- Den här lördagen och nästa lördag har vi invigning och öppet hus. Besökarna kommer att ha möjlighet att mäta sitt blodtryck, se våra lokaler och träffa personalen med mera. Småningom hoppas vi på att få omkring 5000 patienter för att få ekonomi i verksamheten, säger Peter Ohlsén.
Något som mottagningssköterskan Nazila Olsson tror har påverkat småbarnsfamiljer att lista sig här är att Knivsta läkargrupp har en egen barnläkare och att man har öppen mottagning varje förmiddag för småbarnsfamiljer. Just en barnläkare i Knivsta har många småbarnsfamiljer saknat.
- Att vi har drop in på förmiddagarna är bra även för vår egen del. Vi tycker det är praktiskt att få se barnens utslag med mera i stället för att behöva gissa oss fram på telefon, säger Nazila Olsson.
Hon berättar att Läkargruppen även har ett eget laboratorium för enklare provtagningar.
Knivsta läkargrupp har även ett vårdavtal med landstinget vilket innebär att patientavgifterna är samma som inom den landstingsdrivna vården.
Men varför ska vuxna välja er i stället för Knivsta vårdcentral?
- Vi tror att Knivsta kan ha nytta av båda vårdcentralerna. Vi ser att behovet finns och att vi kan komplettera varandra. En fördel med oss är att man här kommer att få träffa samma doktor under lång tid. Vi som har startat det här kommer inte att byta arbetsplats i första taget, säger Peter Ohlsén.
Både han och de flesta andra av de sex anställda har tidigare arbetat på just Knivsta vårdcentral.
De som har fast anställning i Knivsta Läkargrupp är utöver Peter Ohlsén läkarna Ingegerd Lundin och Ulf Theen, distriktssköterskan och barnavårdssköterskan (BVC) Ninna Bromark, receptionist Tommy Wiklund och mottagningssköterskan Nazila Olsson.
Läkarna äger mottagningen, medan företaget Praktikertjänst fungerar som en bank åt dem. Läkargruppen köper även de administrativa tjänsterna av Praktikertjänst.
- För vår egen del är fördelen med att jobba här att vi har ungefär samma idéer om hur vården ska läggas upp och att vi har en plattare organisation. Att Praktikertjänst sköter administrationen ger oss också mer tid för mottagningsarbetet, för patienterna, säger Ingegerd Lundin.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!