Till årets julmarknad och ett stor utbud av ekologiskt mathantverk och hantverksprodukter gjorda i gammal teknik med med modern utformning kom omkring 400 personer.
En av dem var Knivstapolitikern Boo Östberg som berättade att för honom är just blandningen av hatnverk och närproducerat och ekologiskt mathantverk det som gör honom till en ivrig marknadsbesökare:
– Där fanns juldelikatesser från egna lokalt uppfödda lamm och nöt, sylt och saft från gårdens bär och frukt. Därutöver fanns inbjudna designers och hantverkare av bland annat honung, bröd, lammskinn, ull, kryddor, bivaxljus, handstöpta stearinljus med mera, sade han.
Gårdens djur är också ett dragplåster för många besökare trodde han, men för honom var det marknadsstämningen som var viktigast.
– Redan på stallplanen välkomnas man med grill av gårdens egen korv, glögg, kokkaffe och saft. Begreppet julmarknad satt direkt!
Hans favoritkiosker var ståndet som doftade härligt av nybakat surdegsbröd samt sylt, saft, kryddor och äppelcidervinäger lokalt producerat i Vassunda av Iveta Kraujutiene.
En annan favorit var kiosken som har snygg display, menar Boo Östberg, med handstöpta stearinljus till antika ljuskronor och ljusstakar producerade i Gurresta.
Han berömde även Kicki och Hans Slöjdare som tillverkar tovade vantar och snidar julljusstakar på temat Staffan Stalledräng.
– Så traditionellt "juligt", sade Boo Östberg.
Julmarknad i stallet har drivits i fem år av gårdsägaren Charlotte Ullberg.
Hon startade julmarknaden då hon tyckte att det är viktigt att föra fram duktiga hantverkare och mathantverkare som finns runt om i Sigtuna och Knivsta.
– Och det var ganska naturligt för mig, med tanke på mina tidigare erfarenheter av utställningar på Design Center i Stockholm och utvecklande av event och kongresser för Stockholms stad och Uppsala - att arbeta utifrån, säger Charlotte Ullberg.
Stallet där julmarknaden äger rum är cirka 380 kvadratmeter stort. Gården är på drygt 180 hektar, hälften skog, hälften mark.
Men varför är din julmarknad öppen endast en helg?
– Jag har öppen gård eller marknad fyra helger per år. Före påsk, före midsommar, vid höstslakten i oktober och en av julhelgerna. Varje evenemang kräver cirka två veckors heltidsförberedelser. Jag gör detta själv, med lite hjälp av några av mina medutställare som till exempel Micael Håkans, Anna-Brita Graf och Ninna Hamilton. Det tar så mycket tid och kraft att jag faktiskt inte har mäktat med att göra fler evenemang än så, säger hon.