Samtidigt undrar han hur det kan ta så lång tid för polisen att få svar på de prover som togs på brandplatsen.
– Vi tittar efter lokaler både i Knivsta, Uppsala och Stockholm, men vi har inte bestämt oss för något. Det är svårt att hitta någon ledig lokal med låg hyra, men man ska aldrig säga aldrig, säger Christian Yousef, en av ägarna.
Som UNT tidigare rapporterat så kommer Ängby krog inte att byggas upp igen. Det blir inte lönsamt för fastighetens ägare Granplankans fastighetsförvaltning, utan marken säljs i stället till kommunen.
Det tog Ängby krogs ägare Christian Yousef och hans bror Abod Yousef en och en halv månad innan de kände att de kunde åka tillbaka till brandplatsen och titta. Trots att deras restaurang under de sju år de drev den i Knivsta utsattes för hela sju inbrott, tre vandaliseringar och två försök till mordbrand så tog den omfattande branden som förstörde hela byggnaden och kunde ha tagit livet av de tre personer som bodde i lägenheterna i samma hus dem mycket hårt.
– Tiden efter branden har varit svår, men de har varit hjälpsamma mot oss på försäkringsbolaget, även om det har varit mycket jobb med papper och sånt. Det är också duktigt folk hos Knivstapolisen, säger Christian Yousef.
Sedan de nya poliserna kom till Knivsta kände Ängby krogs personal sig tryggare.
– Strax före branden kändes det som om vi var nöjda med allt. Vår restaurang gick bra. Vi kunde försörja våra familjer på den och vi var glada att ha jobb på lagom avstånd hemifrån, säger Christian Yousef.
Han och hans bror lämnade restaurangen cirka 45 minuter innan branden började och Christian Yousef tycker att det viktigaste är att inte deras grannar kom till skada.
Men att Uppsalapolisen ännu inte helt kunnat reda ut hur branden startade eller fått upp några spår efter misstänkta tycker han är mindre bra.
– De säger att det var en anlagd brand, men hur vet vi det? Eftersom polisen fortfarande efter tre månader inte har fått sina provsvar så vet vi ju inte säkert vad polishunden hittade, säger Christian Yousef.
Polisens förklaring till att labtesterna från Statens kriminaltekniska laboratorium dröjer är att mer brådskande tester måste gå före i kön. Men Christian Yousef börjar bli trött på den förklaringen.
– Är det inte viktigt att få reda på om det var någon som tände eld på en byggnad där tre personer kunde ha brunnit inne om inte några ungdomar hade råkat komma förbi. Jag tycker att det borde vara viktigt för polisen att snabbt reda ut sådana här fall, säger Christian Yousef.
Vem som anlade branden vill han inte spekulera i förrän polisen har hittat bevis.
– Det jag kan säga är att affärerna gick bra och att vi inte hade några skulder. Det vore dumt att peka ut någon innan vi vet något. Jag vet inte ens om jag vill veta vem det var. Det viktigaste för mig och min bror är nu att ordna jobb igen, säger Christian Yousef.
Natten som krogen brann gjorde SOS alarm fel så att larmet inte kom fram i tid till brandkåren i Knivsta. SOS alarm har i tidningen erkänt att de gjorde fel, men har inte bett om ursäkt direkt till krogens ägare. Christian Yousef är mycket besviken på att larmet gick fel eftersom krogen annars troligtvis hade kunnat räddas.
Söker ny restaurang
Många undrar i dag hur det ska gå med Ängby krog som brann ner i september. En av ägarna till krogverksamheten svarar att det inte är säkert att de startar en ny krog i Knivsta.
Ängby krog dagen efter branden.
Foto: Sven-Olof Ahlgren
Polisen ändå ganska nöjd med SKL
Lars Nyfjord chef för Uppsalapolisens tekniska rotel anser inte att väntetiderna hos Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) fördröjer Uppsalapolisens utredningar.
– Det är klart att man kan önska att det skulle finnas mer resurser, men de gör rätt när de prioriterar fall där man redan har misstänkta gärningsmän före brandutredningar, säger Lars Nyfjord.
Uppsalapolisen säger sig vara säker på att mordbranden i Ängby krog var anlagd, men att det i dagsläget inte finns någon misstänkt för brottet. Att man vill veta vilken brandfarlig vätska som användes är för att det är något som skulle kunna styrka ett eventuellt åtal.
– Men så länge man inte har vittnesmål, iakttagelser eller annan bevisning så spelar det ingen roll om vi får veta vilken vätska som användes. Vi behöver mer för att kunna få fast någon för ett brott, säger Lars Nyfjord.