Loppet arrangerades av Vassunda IF:s skidsektion. Totalt 79 åkare i åldrarna tre till elva år hade anmält sig. Redan en halvtimme innan start var det fullt vid det rödvita startbandet. På pricken elva bar det av och det fanns gott om plats med ett tiotal spår att välja på i startområdet. Sedan smalnade det av, precis som på ett riktigt Vasalopp. Etappmål som Mångsbodarna och Hökberg fanns också med.

Astrid Stenhammar, nio år, var samlad innan start.

– Jag är lite nervös och har hunnit träna några gånger, men jag tror det kommer att gå bra, sade hon.

Artikelbild

| Mot starten. Loa König Lalander från Knivsta med moster Cecilia Lalander från Uppsala tycker Barnens vasalopp ska bli spännande.

Banan var drygt en kilometer lång. Först i mål var Love Engström från Knivsta. Han är med i Vassunda IF och har åkt i fyra, fem år.

–  Loppet gick bra. Jag har hunnit tävlat några gånger den här säsongen, en gång i Jämtland, säger han med guldmedaljen om halsen.

Bästa tjej blev My Bergqvist, Vassunda IF, som skidade in på en tredjeplats.

Barnens vasalopp är mest på kul så ingen tog tid. Det gäller att ta sig i mål och alla får medalj. Vissa stod på näsan och fick hjälp  att fortsätta av sina föräldrar. Bo Rosén 3 år drabbades av "materialfel" och fick lov att tillkalla hjälp av mamma Linn Rosén.

Artikelbild

| Färdiga. Någon minut innan start är koncentrationen på topp. Astrid Stenhammar 9 år, (nummer 17) är lite nervös men tror loppet kommer att gå bra.

– Vi åker en hel del skidor, mest utför. Nu tänkte vi att vi kunde introducera längdåkning få se vad Bo tycker om det. Vi tar det lite lugnt och vill inte pressa på så mycket, säger hon.

Barnens vasalopp har på grund av snöbrist inte arrangerats de senaste åren.

Artikelbild

| Gå! Alla 79 åkarna drar i väg i Barnens vasalopp.

– Nu när det är mycket snö så passade vi på. Intresset har varit stort. Vi räknade med ett 50-tal men fick in 79 anmälningar, säger Vassunda IF:s ordförande Fredrik Karlsson.