Tidningen har tidigare berättat om demonstrationen utanför kommunhuset i Knivsta. Ett 50-tal flyktingar protesterade efter att de fått ett brev om att deras nuvarande hyreskontrakt skulle upphöra. I brevet stod det endast: "Vi vill påminna om att när ditt hyreskontrakt löper ut måste du flytta." Brevet skapade stor oro och upprördhet bland de som berördes.

När Migrationsverket anvisar flyktingar till en kommun håller kommunen med bostad i två år. Därefter bedöms personen som vilken kommuninvånare som helst. Ibland kan man ta över hyreskontraktet om hyresvärden accepterar inkomsten. Annars har kommunen skyldighet att göra en individuell prövning, om den enskilde önskar det. Om behov finns går kommunen in och stöttar.

Det handlar om totalt 26 hyreskontrakt. 36 vuxna och 14 barn som bott i Knivsta i två år berörs. Nio av kontrakten går ut i januari och berör elva vuxna och fyra barn och de är dessa som nu godkänts. Samtliga har fått förstahandskontrakt eftersom de av hyresvärden bedöms ha tillräcklig inkomst.

– Ingen har blivit vräkt och det finns idag ingen process inledd som syftar till att vräka någon, skriver Maria Wallinder, enhetschef vid vuxenenheten i Knivsta kommun, i en kommentar till tidningen.

Mats Elgström Ståhl, socialchef i Knivsta kommun, har tidigare bedömt brevet som gick ut som undermåligt utformat och har även bett om ursäkt för det.

– Två dagar efter att det första brevet hade gått ut skickade vi ut ett nytt med mer information, säger han.

LÄS MER: Starka reaktioner på vräkningsbesked