Anmälan har just öppnat till Team Knivsta som börjar repa i september. Kören kommer att ledas av Kristina Gissler, brandmannen som blev Årets Knivstabo förra året för sin musikteater om brandsäkerhet och sjövett för barn.

Körkonceptet är utarbetat av Putte Nelsson, känd som pianist i svt-programmet "Så ska det låta".

– En annan körledare rekommenderade mig till honom. Han nappade och ringde mig på valborgsmässoafton, berättar Kristina Gissler.

Artikelbild

| Kristina Gissler var musikalartist innan hon omskolade sig, först till personlig tränare och sedan till brandman. Nu ska hon för första gången leda en kör, Team Knivsta.

Putte Nelsson är noga med att man ska följa hans koncept, vilket främst handlar om att ha roligt och känna gemenskap.

– När man går därifrån ska man känna livskraft och glädje. Man ska sjunga bara för att det är så jäkla kul och för att träffa människor, fika och umgås, säger Kristina Gissler.

Hon bjuder på kaffe, skivat päron och dadlar med lakritspulver. 2014 flyttade hon till Knivsta och nu bor hon i en villa i Västra Ängby tillsammans med sin sambo, också brandman i Knivsta, hans son och hunden Ella, en cool blandras som aldrig rymmer.

När Kristina Gissler gick på musikgymnasiet i Östersund lärde hon sig dirigering, men det här blir hennes första kör.

– Att leda den här kören handlar mer om att entusiasmera och visa känslan, var de ska ta i mer, när de ska hålla tillbaka och vilka som ska sjunga. Det är större gester, förklarar hon.

Någon provsjungning blir det inte.

– Nej, jag vet själv hur jobbigt det är.

Kören ska öva i Gredelbykyrkan och sjunga en salig blandning av gospel, pop och visor.

– Det är ingen kyrkokör, men jag gillar att sjunga i den miljön. Akustiken är bra och man omges av ett lugn, säger Kristina Gissler.

Hon är upprymd över att ha fått den här chansen.

– Jag trivs som bäst när jag slipper följa regler och strikta ramar.

Kristina Gissler har en bakgrund som musikalartist. Nyligen gjorde hon comeback som sångerska, på Ängbyparkfestivalen, och till hösten har hon kommit med i Knivstas revygäng. Sedan finns det en till sak hon gärna vill göra. Tidigare var hon med i en vokalgrupp som hade kontrakt med Kultur i vården i Stockholms läns landsting. De sjöng på äldreboenden, psykiatriska avdelningar och canceravdelningar. Nu vill hon göra samma sak i Uppsala län, fast solo.

– Det är verkligen ett gig jag skulle vilja ha. Jag vill sjunga för någon som blir berörd, säger hon.

Musiken börjar ta plats i hennes liv igen, men hon har inga planer på att sluta som brandman.