På fredagen, vid 20-tiden upptäckte en lägenhetsinnehavare på Valloxvägen i Knivsta att denne drabbats av inbrott. I nuläget är det oklart vad som stulits. Enligt polisen fanns inga brytmärken på dörren, men ett fönster stod öppet. Polispatruller har sökt i området, men vid 22-tiden på fredagen har ingen misstänkt gripits. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

På torsdagen upptäckte boende i en villa på Ledingevägen i Knivsta att någon varit inne i deras hem. Tjuven ska ha krossat ett fönster och på så sätt tagit sig in, uppgav polisen då. Dagen innan dess anmäldes ett villainbrott på Lyckåsvägen och ett på Olof Thunmans väg.

– När en boende kom hem märkte hen att någon lyft ut hela fönstret, inklusive fönsterkarmen. Det är ett tillvägagångssätt som blir allt vanligare, sade Linda Wideberg, presstalesperson hos polisen, till UNT i onsdags.

Ingen är gripen för någon av dessa inbrott. Misstänker ni att det är samma personer som slår till?

– Det är för tidigt att säga om det är några personer som har specialiserat sig på att åka runt och göra inbrott. Det beror lite på vad teknikerna får fram vid de tekniska undersökningarna, kommenterar Pelle Nellberg, presstalesperson vid polisens Region Mitt.