För första gången i kommunens historia har det kommunala bostadsbolaget Knivstabostäder byggt nya hyresrätter. Det handlar om 24 lägenheter på Brunnbyvägen i Alsike.

Men inflyttningen, som var satt till 1 augusti, har skjutits upp.

– Jag har inte fått någon information om när det blir av och känner mig illa behandlad, säger hyresgästen som vill vara anonym.

Artikelbild

På Knivstabostäder beklagar vd Hans-Petter Rognes om hyresgästerna känner sig dåligt behandlade. Han berättar att Knivstabostäder fick klartecken från entreprenören i början av sommaren. – Vi trodde naturligtvis på det. Men sen visade det sig att datumet inte stämde.

Han sade upp sitt andrahandskontrakt i våras och skrev sitt nya kontrakt i början av sommaren. Beskedet var då att inflyttningen skulle ske 1 augusti.

Men bara några dagar innan kom information om att allt var försenat.

– Det här har skapat en massa problem. Jag var tvungen att avboka flyttfirman och fick inte tillbaka anmälningsavgiften. Jag tecknade internetabonnemang som jag inte har någon nytta av och jag har tvingats ta ledigt från jobbet för att flytta in i en evakueringslägenhet.

På Knivstabostäder beklagar vd Hans-Petter Rognes om hyresgästerna känner sig dåligt behandlade. Han berättar att Knivstabostäder fick klartecken från entreprenören i början av sommaren.

Artikelbild

– Vi trodde naturligtvis på det. Men sen visade det sig att datumet inte stämde eftersom byggaren fått leveransproblem av vissa komponenter. Det hela är väldigt olyckligt. Hade vi fått rätt information om förseningen hade vi aldrig skrivit kontrakt i början av juni. Och då hade inte de här problemen uppstått, säger han.

Hur kommer hyresgästerna kompenseras?

– Vi ska göra vad vi kan för att våra hyresgäster blir nöjda och hitta en rimlighet i det hela.

Finns det något nytt inflyttningsdatum?

– Ja, nu har leverantören försäkrat att det blir 1 september. Vi har under tiden sett till att alla boende har tak över huvudet.

Kommer ni kräva kompensation av leverantören?

– Vi ska i första hand fokusera på hyresgästerna och sen när dammet lagt sig får vi titta på skadorna som blivit, säger Hans-Petter Rognes.