Inget annat parti får lika stor andel av rösterna i något valdistrikt som Knivsta.nu får i Västra och Östra Knivsta. Runt 27 procent. Där är också valdeltagandet högst, över 90 procent. Inte så konstigt, enligt några av Knivsta.nu:s partimedlemmar som samlas i Västra Ängby för en pratstund med Knivstabygden innan de ska pendla till sina jobb i Stockholm.

– Flera av oss bor här och många av oss är idrottsledare, så det är lätt att prata med oss, säger Britta Lästh.

– Vi drev rätt fråga. Oron för utbyggnaden är stor här, säger Annelie Löfling.

– Den tätaste bebyggelsen blir tvärs över vägen, säger Mikael Rye-Danjelsen och pekar mot Gredelbyvägen.

– Knivsta.nu har undvikit politiskt käbbel, säger Lennart Lundberg.

De har knackat på varenda dörr här och berättat att mandatfördelningen kan skilja på en enda röst.

Totalt ökade Knvista.nu med 3 procentenheter i årets val till kommunfullmäktige. Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna ökade ännu mer, med över 4 procentenheter.

Moderaterna fick störst stöd i valdistrikten Boängen och Vrå, runt 24 procent av rösterna. Kristdemokraterna fick flest röster i Vrå, 18 procent. Liberalernas starkaste fäste är Boängen, där de fick 9,3 procent.

Centern är som störst i Husby-Långhundra, med 25,4 procent av rösterna. Där har även Sverigedemokraterna sitt överlägset starkaste stöd, 25,5 procent.

Socialdemokraterna toppade i Tallbacken och Sågen i centrala Knivsta, runt 24 procent, men Gredelby ligger inte långt efter.

Vänsterpartiet fick som mest 7,5 procent av rösterna och det var i Tallbacken. I Gredelby gjorde Miljöpartiet sitt bästa resultat, 6,7 procent.

Feministiskt initiativ fick flest röster i Tallbacken, 0,6 procent.

Alla siffror är preliminära.