Söndagens besök i den idylliskt belägna rasthagen i Rosersberg blev inte vad hundägarna hade förväntat sig. I stället slutade det med att en av dem såg sig tvungen att larma polisen.

– Det uppstod ett bråk vid lunchtid i en hundrasthage i närheten av Rosersbergs slott, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral. Han berättar att två hundägare var inblandade, i incidenten. Båda var kvinnor som var där med sina hundar. När en av dem skulle lämna hundrastgården med sin hund passade den andra kvinnans hund på att smita ut genom grinden samtidigt.

– Sedan gick det snett. Kvinnorna blev arga på varandra och började skrika. Bråket eskalerade, och den ena kvinnan stängde in den andra i rastgården genom att blockera utgången för henne. Hon ska också ha hotat att slå henne om hon försökte ta sig därifrån.

Artikelbild

Den instängda kvinnan larmade då polis med sin mobiltelefon.

– Då blev hon utsläppt och vi behövde aldrig åka till platsen, säger Fredrik Nylén som i nuläget inte känner till om någon polisanmälan har hunnit upprättas, vilken brottsrubricering händelsen faller under, och inte heller om hunden som rymde från rasthagen har återfunnits.