På en målarresa till Mallorca för ett par år sedan upptäckte Charlotta Blomgren hur spännande det är med akvarell.

– Då fastnade jag i det. För tillfället, säger hon och skrattar.

Man vet aldrig med henne, hon byter gärna uttrycksmedel.

Artikelbild

Ofta arrangerar och fotograferar Charlotta Blomgren sina motiv ute i solen för att få de rätta skuggorna. Sedan målar hon av fotografierna.

I kristi himmelsfärdshelgen den 10–13 maj ställer hon ut på Ekhamn tillsammans med ett stort antal konstnärer, de flesta bosatta i Knivsta.

Charlotta Blomgren är uppvuxen i Märsta och bor sedan slutet av 1980-talet i gamla Alsike. Hon har alltid tecknat och målat.

– Skapandet är en stor del av mig. Just nu är det en utmaning att ta till mig vad jag ser och skapa bilder som väcker känslor hos andra. Det är en meditation också. När jag målar fokuserar jag och släpper allt annat. Det blir lugnt i själen, säger hon.

För några år sedan gick hon konstlinjen på Wiks folkhögskola. Efter det sa hon upp sig från jobbet som barnskötare på en förskola. Nu vikarierar hon där ibland när hon behöver träffa folk och dra in pengar.

Artikelbild

Målning under arbete.

Sin första soloutställning hade hon 2014 i Roslagen. Det gick bra och hon blev invald i Roslagen konstnärsgille.

Vad hoppas du att kulturhelgen i Ekhamn ska ge?

Artikelbild

Pilfink.

– En massa möten och samtal med trevliga och intressanta människor. Man kommer in på allt möjligt. Förra året när jag ställde ut akvareller med resväskor sa en man: jag har en gammal resväska i bilen, vill du ha den? Den väskan har jag fotat av och nu håller jag på att måla den.

Fotnot: Charlotta Blomgrens alster finns på Instagram: blompling. Information om kulturhelgen på Ekhamn.