Även om det inte var hela Knivsta som deltog under mässan i går, söndag, så var det ett bra smakprov på alla de företag och föreningar som finns i kommunen. I och utanför kommunhuset visade ett 40-tal föreningar, kommunen, företagare med flera upp sig.

– Vi ser det här som ett bra sätt för företag och föreningar att knyta kontakter, lyssna på föredrag och visa upp sina verksamheter. I år besökte cirka 400–500 personer mässan, säger Lotta Wiström, ordförande för Knivsta företagarförening vars medlemmar arrangerar Knivstamässan i samverkan med Knivsta kommun.

Dagen inleddes med att Årets Knivstabo, Christer Eriksson, invigde alltsammans från en scen som byggts upp på Sågverkstorget. Här fick mässpubliken också lyssna på Kent Ryberg, näringslivsutvecklare i Knivsta kommun, se stand-up komikern och Knivstabon James McKie som var dagens moderator, höra Knivstas egen operasångerska Petra Valman med sällskap och Knivstabandet Brothear.

Artikelbild

| Knivstamässan 2017. Utanför kommunhuset visade brandkåren Attunda upp sin verksamhet.

På en annan del av torget kunde den som ville hoppa hopprep "för liv" med Knivsta Röda korset och personlige tränaren Patrik Hallerskog. I anslutning till träningspasset kunde man swischa valfritt belopp för att bidra till att stoppa den hungerkatastrof som just nu pågår i Jemen, Somalia, Sydsudan och Etiopien samtidigt som de som deltog förlängde sina liv genom att hålla sig i form.

På samma plats var det under dagen också uppvisningar med vaktbolaget Safe Security:s hundar som grep "tjuvar" på kommando inför en imponerad publik.

Även Knivstabygden och UNT deltog med ett bord på mässan. Flera deltagare och besökare verkade nöjda, men det fanns också önskemål inför nästa år.

Lotta Wiström lovade att de ska samla ihop alla synpunkter och förslag efter mässan och titta på vad som kan förbättras inför nästa år.