I våras fick Knivstakören Låtar & Läten ett mejl med en inbjudan om att sjunga i Carnegie Hall, men eftersom de får så många inbjudningar till olika körevent i världen föll det i glömska. Sedan kom en påminnelse.

– Då insåg vi att organisationen Distinguished Concerts International New York (DCINY) bjudit in oss särskilt, för att vi sjöng ett verk av Karl Jenkins för ett par år sedan. De hittade oss för att vi köpt noter till det. Eftersom inbjudan var riktad direkt till oss så har vi nappat, berättar Karin Blombäck, körens ordförande.

Den 21 januari 2019 ska Låtar & Läten ingå i en 250-hövdad kör och framföra Sir Karl Jenkins Stabat Mater. Konserten är en hyllning till denne walesiske tonsättare som fyller 75 år. Ingen annan nu levande kompositör får så många verk framförda som Karl Jenkins. Hans sakrala verk innehåller ofta inslag från andra kulturer. I Stabat Mater finns till exempel antika arabiska, arameiska och grekiska texter.

Artikelbild

| Låtar & Läten tillsammans med Linnékvintetten 2017.

– Det är underbar musik, säger Karin Blombäck.

Låtar & Läten är en blandad kör med drygt 30 körsångare som leds av Karin Osterman. De fick sjunga in en ljudfil som audition och DCINY berömmer dem för deras höga kvalitet och musikalitet.

Fem dagar och fyra nätter blir det i New York. Två dagar blir det fokus på att repa ihop med de andra sångarna och symfoniorkestern. Sedan blir det generalrepetition på dagen och konsert på kvällen. Men det lär bli tid över för körmedlemmarna att se sig om i New York också.