I stationshusets södra del är ombyggnationen i full gång. Daniel Ceder har planer på en markant förändring av lokalen och den som besöker stället kommer att mötas av en hantverksmässig och lätt industriell känsla. Väggarna håller nu på att kläs i plåt och bakom bardisken kommer bryggeriets fyra jästankar att vara synliga.

Intresset för att brygga egen öl föddes för 25 år sedan.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har han dock bryggt öl kommersiellt under varumärket Beermonkey. Det var när han fyllde 40 år som han tog beslutet:

– Det var nu eller aldrig.

Skillnaden mot för att brygga för eget bruk och att göra det kommersiellt skiljer sig markant:

– Jag hade tusen frågor när jag skulle börja, men folk i den här branschen hjälper varandra, det handlar om att föra vidare den kunskap man har, så det har jag haft väldigt stor nytta av. Man blir snarare kollegor än konkurrenter.

När bryggeriet är igång räknar Daniel Ceder med att kunna producera 50 000 liter öl per år. Han kommer primärt att fokusera på att brygga India pale ale (IPA) och American pale ale (APA):

– Det är den typen av öl som jag själv gillar, det ska vara mycket humle och arom, säger han.

Han börjar dock bli sugen på att även ta fram en lager:

– Jag har haft det som ett motto, att jag inte gör lager, men samtidigt skulle det vara roligt att testa. Det är svårt att få till en bra lager, så om man lyckas blir det ett kvitto på att man kan det man håller på med.

Tanken är att baren ska öppna i september.