Personalen i Family House är i full färd med att hänga upp kläder. De kommer att ha bara två veckor på sig från att de började bygga butiken tills den slår upp dörrarna 6 december.

– Vi vill komma igång så fort som möjligt så att vi är med i matchen till julen, säger ägaren Anders Olsson.

Han är rutinerad och inte särskilt nervös, men det kommer att vara stressigt in i det sista.

Artikelbild

| Anders Olsson är tillbaka i Knivsta för att sälja kläder. Eftersom kommunen växer räknar han med att det kommer att gå minst lika bra som sist.

Sin första franchisebutik öppnade han för fem år sedan i lokalen intill denna. När huset skulle säljas ville fastighetsägaren inte förlänga hyreskontraktet. Då hade han redan en till FamilyHouse-butik i Vallentuna och bestämde sig för att starta en ny i Östhammar. I våras öppnade han ytterligare en, i Järvsö.

– Jag hade inga tankar på att öppna en ny butik så snart efter det. En om året räcker, säger han.

Men när han hörde att huset i centrala Knivsta fått en ny ägare tog han kontakt. Anders Olsson bor i Storvreta, men är väl bekant med Knivsta efter att ha jobbat tio år som journalist på Knivstabygden.

– Jag känner för Knivsta, säger han.

Varför fastnade du för just den här butikskedjan?

– Jag var i Hultsfred med min familj när vi gick in i en FamilyHouse-butik. Jag blev imponerad av bredden och sortimentet. Vi hittade kläder till mig, min fru och våra barn. Det är sällan det händer i samma butik, berättar han.

Den nya klädaffären ligger i Ica Knivens gamla lokal. Anders Olsson vet att huset ska rivas så småningom för att göra plats för bostäder i kvarteret Segerdal. Men lär dröja några år.