Det var i helgen som en kropp hittades i Ledinge utanför Knivsta. 

En 20-årig kvinna häktades strax före klockan 14 på tisdagen misstänkt för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling. Kvinnan häktas på sannolika skäl, den högre misstankegraden, men nekar till brott. Vid 15.30-tiden står det klart att båda männen häktas, på sannolika skäl,  misstänkt för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden. Bägge två nekar till brott. Åklagaren hade i första hand yrkat på att männen skulle häktas för mord, men så blev det alltså inte. 

Samtliga tre personer som nu häktats är i 20-25-årsåldern och ska vara hemmahörande i Gävle. Brotten som de misstänkta häktats för ska enligt häktningsframställningarna ha ägt rum i Knivsta, Stockholm och/eller Uppsala mellan den 10 och 12 oktober.

Som UNT kunde berätta på måndagen misstänks mordet ha skett på en annan plats och den döda kroppen ska sedan ha förts i bil till Knivstatrakten. Där dumpades kroppen på en gräsmatta utanför ett hus och upptäcktes av husägaren på lördagen. 

På måndagen bekräftade polis att den döde personen var en man. Men polisen har inte lämnat några uppgifter om den dödes ålder eller hemort. 

Sammanlagt fem personer har suttit anhållna i ärendet, men det är alltså bara tre personer som på tisdagseftermiddagen häktats. Enligt uppgift ska de andra två ha släppts.

Flera personer som varit misstänkta i ärendet greps vid en polisinsats i Gävle.

UNT söker ansvarig kammaråklagare Therese Stensson.