Vid Biltrean Toyota i Uppsala har verkstaden tagit emot fem bilar som tankat vid Knivsta Circle K och drabbats av stora motorproblem på grund av vatten i bensinen.

En av dem som UNT talat med berättar att hen tankade i Knivsta förra fredagen och på vägen hem till Uppsala märkte att något var fel då en gul varningslampa började lysa och motorn gick oregelbundet. Bilen användes inte under helgen, och på måndagsmorgonen körde hen direkt till verkstaden där bilen ännu är kvar.

– På verkstaden hade man då redan fått in flera bilar med samma problem orsakade av vattenblandad bensin. Jag kontaktade macken i Knivsta men mötte ingen förståelse där utan hänvisades till Circle K:s huvudkontor i Stockholm.

Bilisten UNT talat med understryker att bemötandet vid huvudkontoret var vänligt och effektivt, och att företaget kommer att täcka kostnader för hyrbil och reparationsräkningar.

Enligt Johan Backman, presskontakt på huvudkontoret upptäcktes på måndagen ett läckage i en sugledning till en pump vid Knivsta Circle K-macken. Pumpen stängdes när läckan upptäckts, och öppnades på onsdagseftermiddagen efter att sugledningen lagats.

– Ett fåtal personer har hört av sig efter att ha drabbats av vatten i bensinen på grund av läckaget. Vi beklagar förstås vad som hänt, och har en dialog med dem som hör av sig och kommer överens om ersättningar, säger Johan Backman.