En allettan-plats som ett av seriens fem bästa lag – på grund av en vägvinnande fysisk ishockey. Så skulle man kunna summera motståndarnas ESK-profetia inför höstens seriespel.

– Jag tror att de är med där uppe, topp sju i alla fall. Det är ett stort lag som spelar fysiskt men ändå med bra fart. Ett bra lag, jag tror fysiken blir melodin för Enköping, säger Oscar Jernström, tränare i Nyköpingslaget Gripen.

Tommy Latva bär huvudansvaret på Hammarbys tränarbänk.

– Jag kommer ju ursprungligen från Bålsta så ESK har varit en jätterival för mig. Bilden jag har är att Enköping är ett fysiskt lag som spelar hård hockey. Jag vet inte så jättemycket om årets lag men känner jag Kimby rätt kommer de spela tufft.

Bajen-tränaren håller inne lite på var han tror sin gamla rival landar på för tabellposition i hockeyettan östra.

– De kommer nog vara ett topplag som blir bland de fem, sex där uppe, säger Latva sedan.

Huddinge förväntas slåss med Hudiksvall om seriesegern och lagets tränare Fredrik Mälberg tycker att Enköping tagit kliv i rätt riktning.

– De har absolut en bra möjlighet att komma topp fem. Vi möttes ju i en träningsmatch och jag tycker att de fått in intressanta spelare.

De andra tränarna menar att ESK är mer av ett tungt, fysiskt lag än ett finlirande gäng. Håller du med?

– Lite yxigt var det kanske när vi möttes. De spelar snarare mer fysiskt än att de har sidenhandskarna på, även om det finns lirare också.