Inredningen har hållit sig fräsch under de år som har gått – vilket inte är självklart när det handlar om stoppade möbler och tyger. Till skillnad från under den hektiska lunchen råder kvällstid lugn i den trivsamma lokalen, med sina mörka men vackra färger. Servicen är vänlig vid patrullens besök, på ett anspråkslöst kvarterskrogsvis. Samma sak gäller priserna, de är helt klart vänliga. Man får inte särskilt ont i plånboken här.
Till förrätt väljer patrullen kookoo sabzi, ugnsbakad örtomelett med feta (49 kr). Den smakar gott av persilja, med en liten hint av citron som piggar upp. Lite synd att fetaosten är av en uppenbart billig sort, bara. Dolmen (59 kr) är enligt menyn ”hemmagjord” (bra, man vill ju sällan ha halvfabrikat). Dolmarna visar sig vara tre till antalet och fyllda med köttfärs och linser med örtig smak. Sältan är dock i överkant. Kashke badjeman (59 kr) är en ragu på grillad aubergine, med mynta och kärnmjölk, härlig i smaken och utmärkt med tunnbakat bröd till.
Huvudrätterna är idel persiska ”kändisar”. Grytorna dominerar, oftast med saffransris som tillbehör. Men här finns också grillrätter. Den vegetariska grillmixen (149 kr) är ett riktigt gott och prisvärt alternativ. Paprika, halloumi och svamp är grillade till perfektion, med lagom ”sotiga” toner. Rätten fesenjan (179 kr) är intressant med en sås som innehåller malda valnötter och granatäpplepuré. I botten av grytan får man fiska upp de kycklingfiléer som egentligen skulle ha varit ankbröst… Såsen är förvisso god, men det blir enahanda i längden. Till serveras saffransris och en sallad med det på vintern rätt otippade inslaget rädisor. Saffransris får vi också till lammlägget (169 kr), trots att det enligt menyn ska serveras med örtris och bondbönor. Synd att man inte informeras om en sådan sak, det gör rätten klart tristare. Lammlägget i sig smakar fint, men det är ingen rätt som lyfter nämnvärt. Tillbehöret torshi (syrade grönsaker) (30 kr) piffar som vanligt upp och rekommenderas som extra beställning.
På efterrättsmenyn har man inte slängt in någon trött chokladkaka för sakens skull. Den vågade eller vana ropar in en faloudeh (49 kr), som är en festlig rätt på frysta risnudlar smaksatt med lime och rosenvatten. Fräscht och gott. Bastani sonati (59 kr), ”hemgjord persisk gräddglass” är desto mer parfymig, med drag av saffran och med pistaschspån ovanpå. Tepaketet (49 kr) är kanske den finaste avrundningen, med ett lagom kryddigt te och tre välsmakande kakor, där baklavan kammar hem högst poäng.
Kadbano är alltjämt ett ställe där man kan få helt okej persisk mat till ett schyst pris. Det är ju inte fy skam alls, men för en mer spännande matupplevelse får man alltjämt vända sig någon annanstans.