Polisen var på lördagseftermiddagen på plats vid studentbostäderna på Sernanders väg i Flogsta i Uppsala. Detta efter att en kvinna fallit från en balkong på sjunde våningen i ett höghus på platsen. Fallet beräknas varit 14-15 meter. Händelsen inträffade vid 13-tiden på lördagen.

– Kvinnan är förd till sjukhus med ambulans och vi är på plats där och jobbar för att ta reda på vad som har inträffat, berättade Nina Dahlström, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala.

Akademiska sjukhuset i Uppsala uppgav på lördagseftermiddagen att kvinnan vårdades för mycket allvarliga skador, läget var vid tillfället stabilt men hon opererades akut på lördagseftermiddagen.

Artikelbild

Senare på kvällen uppgav polisen att kvinnans läge var stabilt.

- Kvinnan kommer troligtvis att överleva. Hon har en skada i ryggen. Det är bedömt som allvarligt men stabilt, säger Kenneth Sundin, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade fallet.

– Vi vet inte om hon har blivit knuffad eller om hon har ramlat ut, säger Nina Dahlström.

Artikelbild

En man som befunnit sig på platsen är gripen, och har anhållits, misstänkt för mordförsök. Mannen förnekar brott.

Polisen spärrade under lördagseftermiddagen av runt platsen där händelsen inträffat för att kunna göra en teknisk undersökning, som nu är slutförd. Fler vittnen kommer att förhöras.

Artikelbild

– I och med att omständigheterna kring den här händelsen är så pass oklara har vi i nuläget valt att inleda en förundersökning gällande försök till mord alternativt försök till dråp, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.