4 kalla salladssåser
Gul sås:2 dl vatten1 msk kycklingfond12 gula paprikor1 st kokt potatissalt, peppar efter smakDela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Koka upp vattnet, tillsätt fonden, lägg i paprikan och koka upp. Häll i mixer och tillsätt potatisen. Kör till en jämn sås, smaksätt. Kyl ner och servera kall. Orange sås: 2 dl vatten1 msk kycklingfond1 kokt morot1 kokt potatis1 1/2 msk riven färsk ingefära1 1/2 dl oljasaften av 1/2 1 limesalt efter smakKoka upp vatten och fond. Häll i mixer tillsätt potatis, morot, ingefära, mixa till en jämn sås tillsätt olja eftersom. Smaka av med lime och salt. Grön sås:1 dl persilja, slätbladig23 klyftor vitlök2 1/2 crème fraiche eller gräddfilsalt, peppar efter smak Klipp persilja och hacka vitlök och lägg i mixer med lite crème frache. Kör igång ochtillför successivt mer crème fraiche. Smaka av. Apelsinsås:2 dl matlagningsyoghurt1 msk, saft av apelsin1 tsk rivet skal av apelsin1/2 tsk riven färsk ingefärahonung efter smak salt, svartpepparRör ihop ingredienserna och smaksätt med honung, salt och peppar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!