Abborre med havskräftor i persilje- och vitlökssås

(4 port)500 g abborrfiléer1 dl finrivet vitt brödsmör8 skalade havskräftstjärtarvalnötsoljaSås: 1 schalottenlöksmör2 dl vitt vin2 dl fiskfond4 dl vispgrädde1 knippa persilja1 vitlöksklyfta

Mat & dryck1998-11-26 16:57
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör utan att den tar färg.
Tillsätt vin och fond. Låt allt koka ihop tills 1 dl återstår.
Tillsätt grädden och låt såsen koka ihop ytterligare, ca 10 minuter.
Mixa persilja och vitlök. Späd med såsen och mixa till en grön sås.
Panera abborrfiléerna i rivebrödet.
Stek dem i smör 1û2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Halstra havskräftorna i oljan tills de är genomstekta.
Servera abborrfiléerna med havskräftorna och såsen. Potatismos i friterade potatisringar med friterad persilja serveras som tillbehör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!