Abborre med sommargrönsaker och örtbuljong
1,5 kg abborre (vilket i rätta händer ger cirka 6 hg filé)vetemjöl eller ströbröd till paneringolja till stekning7-8 hg färskpotatis, tvättad och delad1 knippe färsk lök (ganska späd), tudelade1 knippe späda morötter, skalade1 handfull sockerärtor2 tärningar hönsbuljong1 liter vatten1 msk smörÖrter efter tillgång, dill, persilja eller basilika, eller lite varje - finhackat, men spar några hela kvista till garnering.Salt, peppar och citronjuice
Koka upp vattnet med buljongtärningarna.
Koka grönsaker precis mjuka i omgångar och ta upp dem ur koket.
Vispa ner smöret och örterna i koket, smaka av med salt, peppar och citronjuice.
Stek fisken och lägg ihop portionshögar så håller det sig varmt.
Lägg tillbaka grönsakerna i koket och servera genast i djuptallrikar med nystekta abborrfiléer på toppen.
Garnera med örtkvistar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!