Ägg fyllda med krämig äggröra och löjrom

10 stycken10 ägg varav 5 ska användas till äggröran1 dl matlagningsgrädde1 krm saltnymalen vitpeppar efter smak1/2 tsk socker1 msk smör eller margarin4 msk lätt crème fraiche1 burk löjrom eller stenbitsrom, 50 gkryddgröntnymald svartpeppar

Mat & dryck2003-04-01 00:57
Börja med att knäcka toppen av äggen och häll ut innehållet i två separata förvaringskärl. Spar fem av dem i en burk med tättslutande lock i kylen att användas till annat. De andra fem vispar du ihop med grädde, salt, peppar och socker till en smet. Hetta upp fettet i en kastrull och häll i smeten. Sänk till medelvärme och rör hela tiden med en trägaffel tills du får en krämig äggröra. Fyll äggskalen med äggröran och toppa med en klick crème fraiche, en gnutta löjrom och lite kryddgrönt. Mal svartpeppar över.

Bjud äggen i äggkoppar eller ställ äggen på grovsalt. Servera med en liten sked.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!