Ägg- och löklåda

(6 port)5 medelstora gula lökar2 msk smör2 msk vetemjöl4 dl mjölk0,5 dl grönsaksbuljongtärning1 krm riven muskotnötvitpeppar9 hårdkokta äggklippt persilja

Mat & dryck1998-11-24 13:55
Skala löken och skiva den tunt. Låt den förvälla i vatten ca 5 min. Slå av vattnet och låt löken rinna av.
Smält smör i en stekpanna och lägg i löken.
Låt den ta lätt färg. Strö över vetemjöl och rör om. Späd med mjölken.
Låt småkoka 3-5 min. Smula ner buljongtärningen och krydda med muskot och peppar.
Låt småkoka ytterligare ca 10 min. Skala och skiva äggen.
Slå hälften av lökstuvningen i en form som tål värme. Fördela äggskivorna över och täck med
resten av stuvningen. Garnera med klippt persilja. Bjud med bräckt prinskorv.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!