Äggrullar med älg och vegonudlar

(4 personer)400 gr mört älgkött4 tsk fisksås150 gr somennudlar alt äggnudlar ca 70 tunna långa strimlor av morot ca 30 långa strimlor av gurkskal ca 30 långa strimlor av purjolök 4 tsk sesamolja4 tsk japansk soyasvartpeppar Till garnering: chilifrukt,vårlök eller purjolök Till omelett: 4 ägg, 4 msk vatten

Mat & dryck2004-10-07 10:34
Stek två tunna omeletter ca 20 cm i diameter. Låt svalna.

Gör en sås av:
4 msk japansk soja
4 msk risvinäger
4 tsk socker
4 tsk sesamolja
4 tsk rostade sesamfrön
(rosta i stekpanna några minuter)
Rör ihop såsingredienserna kalla.

Finhacka älgkött och smaksätt med fisksås. Fördela kötthacket på omeletterna och rulla ihop till två rullar. Stek rullarna i en form 10 minuter i 225 grader.
Medan rullarna är i ugnen, koka nudlarna al dente. Tag av från plattan. Gör långa strimlor med osthyveln av morot, gurka och purjolök och låt dessa ligga i med nudlarna 3 minuter.
Häll av vattnet och lägg försiktigt tillbaka allt i kastrullen. Tillsätt 4 msk sesamolja, 4 tsk japansk soya och svartpeppar. Blanda försiktigt. Snurra upp rullar med en gaffel och lägg på tallrik. Skär äggrullarna i 2­-3 cm tjocka bitar. Häll såsen runt och garnera med färsk hackad chilifrukt, hackad vårlök alt purjolök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!