Äggvåfflor (8-10 laggar)

100 g margarin4 dl vetemjöl0,5 tsk salt1 tsk bakpulver5 dl mjölk2 ägg

Mat & dryck2000-03-22 23:59
Smält margarinet och låt det svalna. (Snabbkyl det inte! Då får det svårt att blanda sig med smeten, smeten får inte heller rätt konsistens och fastnar lätt.)
Blanda i en skål vetemjöl med salt och bakpulver. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägg och fett. Hetta upp våffeljärnet. Smörj lätt första laggen.
Häll på ca 1 dl smet och bred ut den lite. Grädda. Rör om mellan varje gräddning i smeten. Lägg upp våfflorna var för sig på galler. Ät dem alldeles nygräddade med sylt och vispad grädde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!