Älgcurry

(6 pers) 800 g älgbiff (eller vanlig biff)6 cm kanelstång8 nejlikor6 hela kardemummakapslar (el 3 tsk mald kardemumma) 3 tsk mald koriander3 tsk kumminfrön2 tsk gurkmeja6-8 vitlöksklyftor6 cm ingefära4 msk olja2 gula lökarsalt3 1/2 dl kokosflingor2 färska chilis halverade; frön borttagna och hackadesaften av 1 citronfärsk koriander (om färsk inte finns går burkalternativet, tex Blue Dragon) 300-400 g haricots verts (kan uteslutas eller ersättas av annan grönsak)

Mat & dryck2002-09-19 00:01
Putsa köttet rent från hinnor, senor och skär det i ca 2 cm kuber. Grovhacka vitlöken och ingefäran. Lägg dessa tillsammans med övriga kryddor i en mortel och stöt till grov pasta.
Grovhacka den gula löken och stek den gyllenbrun i oljan, tillsätt kryddblandningen och fräs ytterligare 2 min. Lägg i köttet och låt det brynas, tillsätt kokosflingor och fortsätt steka en stund.
Tillsätt chilin och därefter citronsaften och lite vatten. Det ska se ganska ”torrt” ut, utan att torka ut. Puttra tills köttet är mört. Tillsätt haricots verts och låt den bli klar. Innan servering klipps koriander i efter smak, garnera gärna med lite färsk chili.
Styrkan på curryn kan justeras med mer chili, ingefära och vitlök. Servera curryn med basmatiris, chutney och gärna yoghurt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!