Älgköttbullar med Ă€delost

För 4 personer400 g viltfÀrs150 g flÀskfÀrs4 msk ströbröd1 dl vatten eller rödvin1 msk kalvfond3 msk fint rÄriven gul lök1 tsk ljus fransk senap1 vitlöksklyfta1 tsk timjan1 Àggsmör och rapsolja till stekningTill sÄsen:2 dl vatten1 dl grÀdde1 msk vilt- eller kalvfond25 g Àdelost2 msk maizena till redning

Mat & dryck2008-10-09 05:14
1. Blanda ströbröd med vatten eller vin, kalvfond, rÄriven gul lök, ljus fransk senap och pressad vitlök. LÄt brödet svÀlla nÄgon minut.

2. Arbeta i vilt- och flÀskfÀrs, Àgg, timjan. Salta och peppra.

3. Forma inte alltför smÄ köttbullar som steks 4-5 minuter i lika delar smör och rapsolja. Rulla köttbullarna dÄ och dÄ i pannan.

4. Koka upp vatten och grÀdde i en kastrull. TillsÀtt vilt- eller kalvfond. Koka upp och red med maizena löst i lite vatten. LÄt sÄsen sjuda sakta utan lock i 5 minuter.

5. Smula i Àdelosten och lÄt sÄsen dra pÄ mycket svag vÀrme ytterligare 5 minuter. Salta och peppra.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!