Aloo dam (potatiscurry)

vatten, salt2 msk olja1 medelstor gul lök skuren i fyra delar3 vitlöksklyftor skalade2 cm färsk skalad ingefära grovt hackad1û2 gröna chilifrukter urkärnade och delade i några bitar1 msk pressad citronsaft3 hela kryddnejlikor,2 lagerblad1 tsk gurkmeja,1 hel kanelstångsalt,1 tsk garam masala (färdig kryddblandning)färsk koriander till garnering

Mat & dryck1998-11-26 13:59
Skala och skär potatisen i stora tärningar. Koka dem knappt mjuka i vatten med salt.
Häll av vattnet och ånga av dem.
Kör lök, vitlök, chili, ingefära och citronsaft i mixer eller matberedare till en puré.
Värm oljan i en gryta och fräs kryddnejlikor och lagerblad några sekunder.
Tillsätt gurkmejan och rör ner grönsakspurén. Sjud på svag värme ca 10 min.
Blanda ner 0,5 dl vatten, kanelstång, cirka 1 tsk salt och potatisen och koka på svag värme under tättslutande lock (rubrikens "dam" innebär just att stänga inne, dvs under tättslutande lock, ca 10 min.
Strö över garam masala och färsk koriander före servering.
Bjud till kötträtter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!