Amerikanska pannkakor

(10-12 st små)4 dl vetemjöl1 tsk salt, 2 tsk bakpulver1 msk socker (råsocker)5 dl mjölk2 äggsmält margarin eller smör

Mat & dryck1999-09-22 11:17
Blanda i en bunke mjöl med salt, bakpulver och socker. Blanda ner hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och uppvispade ägg. Smält ca 2 msk fett och blanda ner. Grädda tjocka pannkakor (ta ca 0,5 dl smet till varje) i en inte alltför het stekpanna. Vänd dem när de pöst upp efter cirka 2-3 minuter. Grädda andra sidan ett par minuter. Håll dem varma på plåt i 100 grader varm ugn täckt med folie medan resten av pannkakorna gräddas. Pannkakssmeten kan också smaksättas med 1-2 msk hackad gräslök och 1-2 msk hackad basilika. Smakar då gott att bjuda med bräckt bacon eller skinka. Eller sätt fram lönnsirap eller flytande honung, bacon, någon sylt, rostade hackade nötter, färsk fruktsallad. Välj en eller flera tillbehör som klär varandra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!