Ananas surprise

(4 port)2 små väl mogna färska ananasfrukter(2 msk citruslikör)0,5 l glass gärna lite extra gott smaksattMaräng: 3 äggvitor (rumsvarma), 1,5 dl socker, 1 tsk äkta vaniljsocker

Mat & dryck1999-11-17 23:59
Dela ananasen mitt itu genom bladrosetten. Skär ut fruktköttet och skär i bitar. Ta bort den hårda mittdelen. Lägg tillbaka fruktköttet i skalen. Skeda ev över likör. Vispa vitorna till hårt skum med hälften av sockret och vaniljsockret. Vispa ytterligare en stund. Vänd ner resten av sockret. Fyll en spritspåse med marängmassan. Lägg glassen över ananasen och spritsa marängen på toppen så att allt täcks. Ställ halvorna i en ugnssäker form. Färgsätt marängen i övre delen av ugnen i 225 grader ca 5 min. Direkt från ugnen till bordet!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!