Anettes sesamkyckling med couscoussallad och kall sås

Mat & dryck2007-09-13 00:00
(6 pers)

6-8 kycklingbröst
skalade sesamfrön
färsk basilika.

Marinad:
2 lime
1 citron
2 vitlöksklyftor
2 dl japansk soya
1 dl sesamolja
svartpeppar.

Pressa lime och citron blanda i marinadens övriga ingredienser. Lägg kycklingen i marinad minst en timme innan. Stek sedan kycklingen i en stekpanna och strö över sesamfrön och basilika.

Couscoussallad:

Couscous
1+1 röd och gul paprika
1 rödlök
2 stora tomater
1 tärnad avokado
1 tärnad mozzarella ost

Hacka och fräs sedan paprika och rödlök i olivolja. Skala och skålla tomaterna skär dem i bitar. Gör couscous enligt receptet på paketet. Blanda ihop alla ingredienserna.

Sås:
1 ½ -2 citroner
2 vitlöksklyftor.
5 dl gräddfil
svart peppar
salt
1 tsk socker
Blanda ihop och låt gärna stå i kylen en stund innan servering.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!