Apelsin-/citronfromage

(4 portioner) 5 blad gelatinrivet skal och pressad saft av en apelsin eller citron2 ägg2 dl visp- eller mellangrädde1/2 dl strösocker

Mat & dryck2003-03-06 00:28
Bötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Borsta frukten, riv och pressa. Ta upp gelatinbladen och smält dem antingen i en kopp i vattenbad eller direkt i en kastrull på svag värme. Gelatin smälter vid 40 grader och skall inte koka. Låt svalna något. Skilj äggula från äggvita. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Vispa gulor och socker poröst, blanda i skal, juice och gelatin under omrörning. Vänd ner grädden och sist äggvitan. Häll fromagen i en vattensköljd skål och ställ kallt att stelna 2­3 timmar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!