Apelsin- och fläskkotlett

Rejäl vintermat med den klockrena kombon apelsin och fänkål. 6 portioner.

citrus ulrika ekblom

citrus ulrika ekblom

Foto: Fotograf saknas!

Mat & dryck2013-02-19 11:37

Apelsin- och fänkålskotlett



2 kg fläskkotlett med ben och svål
2 msk lätt mortlat fänkålsfrö
3 ekologiska apelsiner, rivet skal
2 tsk salt
2 tsk rosépeppar
1 tsk nymald svartpeppar
2 fänkålsstånd
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär ett rutmönster i svålen. Blanda mortlat fänkålsfrö, apelsinskal, salt, rosépeppar och svartpeppar. Smörj in köttet med olivolja. Klappa in köttbiten med kryddblandningen. Lägg köttet i en ugnsform.
3. Skär apelsinerna i klyftor och lägg runt om. Dela fänkålen, skär bort rotstocken och klyfta fänkålen och lägg det i formen med apelsinklyftorna. Droppa över lite olja och strö på lite flingsalt och svartpeppar. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i cirka två timmar tills innertemperaturen är 65 grader. Låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp det. Salta lite på snittytorna och låt var och en klämma apelsinklyftorna över köttet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!