Apelsinbrylé

(5-6 port)Ät en mustig soppa först och låt efterrätten bli denna apelsinbrylé. 6 dl standardmjölk5 ägg1 krm salt, 0,5 msk socker1 apelsinGlasyr: 2 dl socker, 1 dl vatten

Mat & dryck2000-01-19 13:36
Koka upp mjölken och låt den svalna. Gör glasyren. Häll socker och vatten i en stekpanna. Rör tills blandningen kokat upp och sockret smält. Koka sedan kraftigt tills sockret blir gyllenbrunt men inte bränt. Häll den heta glasyren i en osmord ugnssäker rund form ca 1,5 l. Vrid formen så att botten och sidor blir täckta av glasyren. Tvätta apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet fint. Vispa ihop ägg, salt, socker, mjölk och rivet apelsinskal. Häll äggstanningen i formen. Grädda i vattenbad (häll vatten i en långpanna) i nedre delen av ugnen vid 175 grader ca 45 min eller tills äggstanningen stelnat. Låt brylén svalna och stjälp sedan upp den försiktigt på fat. Häll pressad apelsinsaft över.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!