Apelsinchokladfromage
(6-8 port)3 apelsiner100 g mörk blockchoklad5 blad gelatin2 äggulor3/4 dl socker1 msk vaniljsocker3 dl tjock- eller mellangrädde2 äggvitorTill garnering:tunna apelsinskivor, ev också tunna chokladplattor
Hacka blockchokladen grovt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Rör ihop äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda ner apelsinbitarna och chokladhacket. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i egen fuktighet. Rör ner
gelatinlösningen i äggsmeten. Blanda sedan ner vispad grädde och vitor.
Häll smeten i kallvattensköljd kransform rymd ca 1,5 l.
Låt stå kallt att stelna ca 3 timmar. Doppa ev formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp fromagen på ett fat.
Garnera med tunna apelsinskivor runt om och ev tunna chokladplattor instuckna med jämna mellanrum i fromagen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!