Apelsinglass

(ca 6 port)Servera glassen med en hallonsås och riv mörk choklad över glassen som garnering.1 apelsin3 ägg delade i gulor och vitor (rumstempererade)1,5 dl socker2 dl vispgrädde2 dl creme fraicheTill servering: 200 g frysta/tinade hallon, mörk choklad, apelsinskivor

Mat & dryck2001-01-25 00:01
Tvätta apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet (enbart det gula) och pressa ur saften. Vispa äggulor med socker vitt och pösigt. Vispa grädden. Vänd ner grädde, creme fraiche, apelsinskal och apelsinsaft i äggulesmeten. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd/skär ner dem i glassmeten.
Skölj en rund form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter i kallt vatten och klä den invändigt med plastfolie. Häll glassmeten i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i frys minst 4 timmar eller över natt.
Temperera tårtan ca 20 minuter innan servering (ta bort kanten). Lägg tårtan på ett fat. Garnera med hyvlad mörk choklad och tunna apelsinskivor delade i trekanter. Servera med passerade hallon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!