Apelsingratäng

(4 port)3 apelsinerev 3 msk citruslikör1 burk kesella 250 g (10 procent)2 äggulor + 0,5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker2 äggvitor + 0,5 dl florsocker

Mat & dryck2002-01-17 00:08
Skala apelsinerna och dela dem i klyftor. Lägg i skål och häll ev på likör. Blanda kesella med äggulor, florsocker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa vitorna till skum och blanda ner florsocker. Fortsätt vispa till ett hårt skum. Häll av apelsinklyftorna i en sil, om de har marinerats i likör och spar den lilla saft som blir. Häll den i kesellakrämen. Lägg apelsinklyftorna i en smord ugnssäker form ca 20 cm i diameter. Vänd/skär ner vitorna i kesellakrämen. Bred den över apelsinklyftorna. Färgsätt i mitten av ugnen vid 250- 275 grader eller med bara övervärme tills ytan fått fin färg. Låt svalna av innan gratängen serveras.



Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!