Apelsinlimpa

(2 st)3 dl vatten0,5 dl olja med neutral smak2 dl färskpressad apelsinsaft50 g jäst2 tsk saltca 1,5 l matbrödsmjöl av veteFyllning: 50 g rumsvarmt smör eller margarin, 3û4 tsk rivet apelsinskal.

Mat & dryck1998-11-27 16:07
Ljumma vatten och olja till lite mer än fingervärme ca 40 grader.
Ta kastrullen från plattan och häll i apelsinsaften. Nu ska degspadet vara 37 grader. Häll det över den smulade jästen i degbunken. Tillsätt salt och mjöl till en smidig deg.
Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Jäs den övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en kaka ca 20x28 cm.
Rör fettet mjukt med apelsinskal. Fördela apelsinsmöret på de båda kakorna. Rulla samman till längder. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt med skarven nedåt.
Jäs dem övertäckta cirka 30 min.
Grädda i ugn vid 200 grader 20û30 min.
Låt bröden svalna under bakduk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!