Apelsinris

(2 port)2 apelsiner1,5 dl ris, ca 2,5 dl hönsbuljong (vatten + tärning eller fond på flaska)det gröna från 1 purjolök, flytande margarin2 krm salt, 1 krm nymald vitpeppar, 1 krm malen kanel, 1 krm mald koriander

Mat & dryck2002-01-17 00:24
Tvätta apelsinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet av den ena apelsinen och pressa ur saften. Mät upp 0,5 dl apelsinsaft (späd ev med mer buljong). Snitta, skölj och strimla det gröna från purjolöken. Fräs purjolöken i lite fett med riset i en kastrull. Häll på buljong, apelsinsaft och tillsätt apelsinskal. Koka riset under lock ca 20 min. Skala den andra apelsinen och klyfta den. När riset är färdigt kryddas det med salt, peppar, kanel och koriander. Blanda ner apelsinklyftorna i riset. Servera apelsinriset till stekt kycklingfilé.

 
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!