Apelsinsmakande fisk
400-500 g torsk- eller gösfilé, helst färsk1 medelstor fänkål1/2 tsk salt, vitpepparrivet skal från en apelsinsaften från densammahackad persilja
Lägg skivorna i den form där ni tänker lägga fisken. Slå på en aning vatten, täck fatet med plastfolie och sätt in i mikrovågsugn på högsta effektläge och låt den stå sex min.
Skär fisken i fyra cm breda bitar och lägg den över fänkålen, salta och peppra lätt.
Riv skalet från en väl tvättad apelsin, det går lätt med en apelsinskalsrepare, använder man rivjärn sitter det mesta av skalet kvar på rivjärnet. Pressa apelsinen och häll över saften, lägg på skalraspet och täck igen med folie. In i mikron igen på högsta effektläge i sju min. Härliga dofter möter en när man tar av folien. Servera kokt ris till och naturligtvis lite soja till det.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!