Apelsinsufflé

(4-5 port)50 g smör eller margarin3/4 dl vetemjöl2,5 dl gräddmjölk (hälften av varje)2-3 msk socker4 ägg, delade i gulor och vitor1-2 tsk majsenamjölrivet skal av en halv apelsin och saft av 1 apelsin

Mat & dryck1998-11-24 13:17
Fräs fett och mjöl i en kastrull.
Späd under omrörning med gräddmjölken. Låt den koka några minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt socker.
Rör sedan ner äggulor, skal och saft av apelsin och majsenamjöl. Vispa vitorna till hårt skum och och vänd ner dem i smeten. Häll den i smord och sockrad
ugnssäker form med raka kanter rymd ca 1,5 l. Grädda i ugn vid 200 grader ca 40 min.
Bjud sufflén genast med mjukvispad grädde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!