Apelsinsviss

(4 port)En efterrätt som alla gillar och som kan varieras på olika sätt. 4 apelsiner20-25 små maränger gärna nötmaränger3 dl vispgräddeChokladsås: 1 dl socker, 1 dl kakao, 1 dl vatten

Mat & dryck2000-01-19 13:41
Koka chokladåsen. Blanda i en kastrull socker, kakao och vispa ner lite i taget av vattnet så allt blandas. Koka upp och låt koka 5-10 min tills den är slät och lagom i konsistens. Låt kallna helt eller bara svalna. Skala apelsinerna och klyfta dem. Klipp klyftorna i bitar. Krossa marängerna grovt. Vispa grädden. Varva på ett fat apelsiner med maränger och grädde. Eller gör portionsuppläggning. Ringla lite av chokladåsen över och servera resten bredvid. Varva gärna också med vaniljglass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!