Apelsintårta

125 g smör eller margarin2 ägg1,5 dl socker1,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverFyllning:2 blad gelatin, 4 dl tjock grädde, rivet skal av 1 apelsin (väl tvättad), 2msk apelsinsaftGlasyr:3-4 dl florsocker, 3_4 msk pressad apelsinsaft.

Mat & dryck1998-11-24 13:19
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver.
Vänd ner mjölblandningen och sedan det smälta fettet i äggsmeten.
Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 23 cm i diameter.
Grädda i ugn vid 175 grader 30_40 min. Låt svalna och stjälp sedan upp kakan.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa 3 dl av grädden och blanda ner apelsinskalet. Häll resten av grädden och apelsinsaften i en kastrull. Värm.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i grädden. Rör ner gelatinblandningen i den vispade grädden.
Låt stelna i kylskåp ca 30 min.
Dela kakan i två bottnar. Lägg upp den ena på ett fat. Bred på apelsingrädden. Täck med den andra botten. Tryck till lätt. Rör ihop florsocker och apelsinsaft.
Bred glasyren över kakan. Garnera med tunna apelsinskivor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!