Äppel - och pepparrotsdressing till rökt fisk

(4-6 portioner)1 msk Honey Dijonsenap, alt vanlig söt1 msk pressad citron1 dl kallpressad rapsolja2-3 msk grovriven pepparrot (beroende på styrka)1/2 finhackat äpple1/2 krm nymalen vitpeppar1 krm salt

Mat & dryck2005-09-15 09:44
En tjock dressing med Sveriges svar på olivolja — kallpressad rapsolja. Den smakar sommar, gräs och nöt på samma gång. Du kan använda vanlig rapsolja också.
Vispa ihop senap med citron. Häll i oljan i en tunn stråle medan du fortsätter vispa tills det tjocknar lite. Rör i pepparrot och äpple och smaka av med salt och peppar. Servera med rökt fisk och rostat bröd samt några salladsblad till förrätt eller med kokt potatis som varmrätt.
Till servering: Kallrökt lax, varmrökt fisk, stekt fisk m m
sallad kokt potatis om det är varmrätt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!