Äppel- och vaniljkompott

(4 portioner) Kompott:6 äpplen, skalade, grovt skurna3 msk vatten1 1/2 dl socker1/2 urskrapad vaniljstång2 msk potatismjöl + lite vattenHonungsfluff:2 dl vispgrädde1 dl matlagningsyoghurt1 msk flytande honungStrössel:2 msk smör50 g grovhackade nötter (pekan- valnöt- el hasselnötter)4 msk basmüsli2 msk råsocker1 tsk kanel

Mat & dryck2002-09-19 00:01
Blanda alla ingredienser utom potatismjölet till kompotten i en kastrull och låt koka i ca 5 minuter tills kompotten är mjuk men äppelbitarna fortfarande håller ihop. Rör ut potatismjölet i lite vatten.
Tag kastrullen från värmen och häll i redningen under omrörning. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt kompotten få ett hastigt uppkok. Tag genast av från värmen och låt det svalna. Vispa grädden och blanda med yoghurten. Rör i honungen. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs nötter, müsli, råsocker och kanel snabbt under omrörning. Lägg på ett fat och låt svalna lite.
Fyll fyra dricksglas med ca 3-4 matskedar kompott i varje. Fördela 3 matskedar av honungsfluffet över och toppa med lite ljummet strössel. Servera genast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!