Äppelbröd
(3 kransar)6 dl vatten50 g jäst2 tsk salt, 1 tsk malen ingefära2 msk flytande honung3 msk oljaca 15 dl vetemjölFyllning: 6 äpplen, lite råsocker, grovt rågmjöl
Lägg degen i bunken och strö över lite mjöl. Täck över och jäs ca 40 min.
Ta upp degen på bakbordet. Knåda den ev med mer mjöl. Dela degen i tre delar. Kavla ut varje del till en rektangel ca 22 x 40 cm.
Riv äpplena direkt på degkakan (två små äpplen per kaka). Strö över lite råsocker och rågmjöl. Rulla ihop som till rulltårta och rulla den i grovt rågmjöl. Vrid degrullarna och foga ihop till en krans med ändarna invikta. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Jäs övertäckt ca 30 min.
Grädda i nedre delen av ugnen vid 225 grader 30--35 min. Låt svalna under bakduk.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!