Äppelfoccatcia

Mat & dryck2011-12-01 08:48

INGREDIENSER:
25 g jäst
3½ dl vatten
2 msk rapsolja
1 tsk salt
8 dl siktat dinkelmjöl
1 st svenskt äpple
Rosmarin
Flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
1: Sönderdela jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och lite mjöl i taget. Arbeta degen smidig och låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
2: Tag upp degen på ett mjölat bakbord och knåda ordentligt. Platta ut degen med mjöliga händer på en plåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa under ca 30 min.
3. Skiva äpplet i tunna skivor och tryck ned i brödet. Ringla över ytterligare lite rapsolja och dekorera med rosmarin och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 min. Servera foccatian i stora bitar till en muslig grönsakssoppa, på en buffé eller som mellanmål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!