Äppelplättar

2 dl vetemjöl2 krm salt, 2 msk socker, 2 tsk malen kanel2 tsk stött kardemumma6 dl mjölk4 ägg3—4 äpplen(4 port)

Mat & dryck2001-09-27 00:00
Blanda mjöl, salt, socker, kanel och kardemumma i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll på resten av mjölken. Vispa ner äggen. Skala ev eller skölj äpplena. Kärna ur dem och skär i tunna skivor. Lägg en äppelring i varje rundel i varm plättlagg med lite fett. Häll på 1—2 msk smet. Grädda plättar på båda sidor. Strö ev över lite socker. Servera med vaniljglass eller mjukvispad grädde smaksatt med lite koncentrerad äppeljuice. Tema: Lägg de tunna äppelringarna i en skål och blanda dem med 1 dl kokosflingor, 2 tsk malen kanel och 2 msk socker (uteslut kardemumman). Grädda som ovan genom att först lägga en äppelring i plättlaggens rundlar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!